En què consisteix la nostra feina?

ALBA ROSIQUE

Nascuda a Vic, vaig començar la meva formació el 2006 a la Universitat de Barcelona i un cop acabada la carrera de Psicologia, he anat buscant el que m’agrada dins l’àmbit terapèutic.

El 2011 vaig decidir fer una formació que em permetés esbrinar amb què em sentia còmoda i arrel d’aquest pas he tingut la oportunitat de treballar amb adults des d’una orientació constructivista (treballar amb la realitat i les experiències que viu la persona i el significat que tenen per a ella a la seva vida). Cada persona construeix la seva realitat segons el que ha viscut i amb això desenvolupa la seva identitat que li permet relacionar-se amb el món.

Des de llavors no he parat de formar-me i podria dir que està seguint una línia integradora i sistèmica focalitzant l’atenció en les emocions i el cos.

Actualment estic especialitzada en teràpia familiar sistèmica, és a dir, que treballo fent teràpia individual, de parella o família, tenint en compte les emocions i les relacions que generen dificultat en la persona o persones. A la vida es transiten per etapes o esdeveniments complicats i m’agrada acompanyar per integrar el que la teva història, context i moment està despertant.   

Per altre banda, treballo com a psicòloga perinatal, acompanyant a dones i/o parelles en el seu desig de tenir un fill/a i les dificultats que se’n deriven ja sigui abans del embaràs, durant, en el part o el postpart. Acompanyant des d’una perspectiva que integra el cos, emocions i sexualitat de la dona.

Per mi és un plaer i un aprenentatge acompanyar i treballar amb totes les persones que venen a teràpia perquè em permet seguir creient en la capacitat que tenim de florir enmig de l’adversitat.

NÚRIA COSTA

Nascuda a Vic, vaig començar la meva formació el 2006 a l’Escola Universitaria Gimbernat de Barcelona. Un cop acabada la carrera de Fisioteràpia, he anat formant-me contínuament.

Al 2011 vaig començar a endinsar-me en el món de la salut femenina, realitzant un postgrau enfocat en tot el que té a veure en el pre i post part. Aquesta vessant de la fisioteràpia em va fascinar ja que em vaig adonar de la manca d’informació i de l’ho poc que coneixem aquest cicle de la vida de la dona. Amb els anys he anat realitzant diferents tipus de formació molt enfocada en sol pelvià i moltes de les disfuncions que envolten la salut de la dona.

El 2012 vaig començar els estudis d’osteopatia a l’Escola d’Osteopatia de Barcelona. Aquí se’m va obrir una nova manera de veure la salut de les persones i per tant hi va haver un canvi en la forma de veure el pacient. Em vaig adonar que no servia de res tenir una visió molt especifica d’una regió del cos si no  tenia en compte tota la historia de cada una de les dones que tracto. El cos funciona de manera conjunta a diferents nivells, és per aquest motiu que actualment crec imprescindible tractar de manera global a la persona. Des del meu punt de vista si volem aconseguir un estat d’equilibri hem de conèixer bé tot l’historial de la persona per fer-nos una idea de com el seu cos expressa la salut.

M’apassiona la meva feina i vull continuar creixent com a persona per poder ser la professional que vull ser i poder aportar el meu granet de sorra.

%d bloggers like this: